Έλαβα από την κ. Πόπη Τσαβαρή, που κατοικεί στη Σαλαμίνα, το παρακάτω μήνυμα και το δημoσιεύω:                
 
                                                                 Κύριε Μιχάλη πήρα το μήνυμά σας και χάρηκα πολύ.
     
      Πρέπει να σας πω ότι στη Σαλαμίνα ζουν πολλοί Συμιακοί κι εδώ και τρία χρόνια  φτιάχτηκε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο   
στον Πανορμίτη, και το γιορτάζουμε καθε χρονο. Μετά τη λειτουργία προσφέρουν ακούμια και φαγητό.      
      Τώρα  θέλουμε να φτιάξουμε και σύλλογο.
  
    Εχω γεννηθεί 8-5-1964 και το πατρικό μου σπίτι είναι στην Κουλουντρή.
    Ένας θείος της γιαγιάς μου ήταν ηγούμενος στον Πανορμίτη. Ονομαζόταν Ιερόθεος Μιχαήλ Πετράκης και είχε τα ίδια 
αρχικά με τη μονή. Πρέπει να ήμουν 7-8 χρονών όταν κοιμήθηκε.
    Η προγιαγιά μου, απο τη μεριά της μάννας μου, το Ρηνιώ του Τράμπα, σε ηλικία 10 χρονών μαζί με τον αδερφό της
βρήκαν το ναυάγειο των Αντικυθήρων.
    Στα 14  έφυγα απο τη Σύμη και ήρθα στον Πειραιά. Είμαι παντρεμένη και έχω 4 παιδιά 3 κορίτσια 21 11 και 3 ετών και 
ένα αγόρι 15. Δουλεύω στην καντίνα που έχω στη Σαλαμίνα. 
 
  Προκοπία [ΠΟΠΗ] Νικήτα Τσαβαρή  το γένος Ριζοπούλου. 
  Ο σύζυγός μου Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
  Αγίας Τριάδος 15                                                                             
  Ρέστη Σαλαμίνα
  τηλ. 2104684431    6945939172
 
   Και κάτι για να γελάσουμε σχετικό με τα σόγια:
 
Απ' της Βασίλας είμαι γώ
 το πιο μεγάλο σόι
με πρόγονο το βαρβάλακκα
του ναύλου η κόρη.
      
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΚΟΥΜΙΩΝ
     
     ΤΑ ΑΚΟΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ.ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΟΤΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ. ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ 
ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΑΝ: <<ΕΕ! ΑΚΑΟΥΜΕ ΑΚΟΥΜΙΑ>>. 
ΤΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΟΝΤΑΚΙ.
      ΤΑ ΑΚΟΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ. ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΦΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ   
ΤΟ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
 
                                                                                            ΥΛΙΚΑ
 
1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡΑΜ. ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ [ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΠΑΣ]
1ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΟΥΖΟ
1ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
40 ΓΡΑΜ. ΜΑΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ
1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
2ΛΙΤΡΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
 
     ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
250ΓΡΑΜ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ 
250 ΓΡΑΜ  ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΖΕ
2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
                    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΛ Μ' ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΗΧΤΟΣ ΧΥΛΟΣ. ΤΟ 
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ 
ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ. ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΝ 
ΚΟΠΑΝΑΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ.ΣΤΗΝ 
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΦΟΥΣΚΑΛΙΤΣΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ 
ΦΟΥΣΚΑΛΙΤΣΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Μ' ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ 
ΠΟΥ ΒΟΥΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΖΥΜΗ  ΚΑΙ 
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Τ' ΑΚΟΥΜΙΑ  
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ Σ' ΕΝΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΛΑΔΙ. Σ' ΕΝΑ ΜΠΟΛ 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕΣΑ Τ' ΑΚΟΥΜΙΑ ΝΑ 
ΤΥΛΙΧΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. 
                          
                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
 
       ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΤΗ ΝΕΤ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΡΟΥΖΑΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ.ΕΤΣΙ Τ'ΑΚΟΥΜΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΔΙΑΣΗΜΑ Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΗ.

Σαλαμίνα : 28/1/2007