ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

                                                                                                                                                                  

Αφήγηση(προσεχώς)

            Το ερέθισμα που με οδήγησε στη απόκτηση των στοιχειωδών γνώσεων δημιουργίας ιστοσελίδας, και ως εκ τούτου της   ιστοσελίδας αυτής, υπήρξε η αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Σύμη.

            Παρόλο ότι έχω γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και παραμένω μόνιμα στη Ρόδο, η Σύμη, από την οποία κατάγονταν και οι δύο γονείς μου κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά, από τη στιγμή που την επισκέφθηκα.

            Η φύση της, ο παραδοσιακός οικισμός της, η ιστορία της, τα ήθη και τα έθιμά της, το γλωσσικό της ιδίωμα, οι άνθρωποί της, παρουσιάζουν μια γνησιότητα και μια ομορφιά μοναδική.

Ο φόβος μου, μήπως η παγκοσμιοποίηση ισοπεδώσει τα πάντα μαζί και τη Σύμη, καθώς και η επιθυμία μου να παραμείνει τουλάχιστον καταγεγραμμένη η ιδιαιτερότητά της και για τις επόμενες γενεές, με ώθησαν στη δημιουργία της .

Επιθυμία μου είναι από την ιστοσελίδα αυτή να γνωρίσουμε το νησί μας και τους ανθρώπους του και κάποιοι που παρακολουθούν τα περιεχόμενα, χαρά και τιμή μου, να απαντούν μέσω του e-mail μου, και να μου στέλνουν ότι νομίζουν (κείμενα, εικόνες, τραγούδια) και αυτά με τη σειρά τους θα δημοσιεύονται επώνυμα, όπως, και κάποια  Συμιακόπαιδα που δεν γνώρισαν τον τόπο τους, να γνωρίσουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Πρέπει να τονίσω ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ουδέποτε θα δημοσιεύσω κάτι με προορισμό την επαγγελματική προβολή, τίποτε δεν οικειοποιούμαι αλλά σημειώνω  πάντα  την προέλευσή του.

Και μη ξεχνάτε, (απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες), ότι είναι τόσο όμορφο το νησί μας που όποιος δεν το γνωρίσει,  εκείνος θα χάσει.

Πρέπει να σημειώσω ότι στην δεύτερη σελίδα αναγράφεται ως κυλιόμενο κείμενο και ακούγεται μέρος του αποσπάσματος από το λόγο του Νικάνδρου Φιλαδέλφου, του Συμαίου, στο γυμνάσιο της Σύμης το 1843 (βλ. Γεω-Ιστορικά / Καραβοκύριοι και πραγματευταί της νήσου Σύμης) .  

Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω την κ. Ελένη Ζαχαρίου - Μαμαλίγκα (φιλολόγο) τον κ. Ιωάννη Μιχ. Βολονάκη (μαθηματικό) και τον κ. Νικόλαο Χατζηνικήτα (δημοδιδάσκαλο) για την εν γένει προσφορά τους.

 

 

H παρούσα ιστοσελίδα αφιερώνεται:

α) στη μνήμη του πατέρα μου Ηλία Κυραμαριού του Ιωάννου, χημικού-οινολόγου  (Παν/μιο Αθηνών 1923 -  Παν/μιο Ντιζόν 1925) και της μητέρας μου Ελευθερίας, και

β) στη σύντροφo της ζωής μου Τσαμπίκα Καμπούρη του Αυγερινού .

 

 

 

Ρόδος: ΙΟΥΝΙΟΣ 2006. 

 

Με τιμή

Μιχάλης  Η. Κυραμαριός